Sâmbătă
23 Iun 2018
04:47:28
 
De Ce Nu ?
 
Bine aţi venit Vizitator | RSSAcasă | Blog | Înregistrare | Autentificare
Meniu site
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 94
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2014 » Noiembrie » 3 » CÂTEVA CUVINTE ŞI IMAGINI DESPRE BUCEGI-SFINX-BABELE
18:02:37
CÂTEVA CUVINTE ŞI IMAGINI DESPRE BUCEGI-SFINX-BABELE
De ce nu?  Să pun câteva cuvinte şi imagini despre Masivul Bucegi, un loc plin de enigme, curiozităţi,  poveşti care mai de care mai interesante, monumente naturale, privelişti frumoase, aer curat şi linişte.
Masivul Bucegi este un Parc Naţional cu o suprafaţă de 35700 de hectare, extins pe teritoriile judeţelor Argeş, Braşov, Dâmboviţa şi Prahova. Zona turistică Bucegi, de-a lungul văii superioare a Ialomiţei, cuprinde văile şi circurile glaciare de la obârşia Ialomiţei, Babele, Sfinxul, relieful carstic (Peştera Ialomiţei, Cheile Urşilor, Tătarului, Zănoagei, Orzei, Valea Horoabelor), precum vârfurile şi culmile Omu, Graura, Doamnele, Obârşia, Bătrâna, Deleanu, Cocora, Lăptici, Blana, platouri cu pajişti alpine, o mare parte din marea rezervaţie naturală Bucegi, părţile amenajate pentru sporturile de iarnă, lacurile Bolboci, Scropoasa şi Dobreşti.

VEDERE A MASIVULUI BUCEGI DIN DEPRESIUNEA BRAŞOVULUI (MUN. CODLEA)

În introducerea de mai sus am omis să aduc aminte de Muntele Caraiman cu Monumentul Eroilor (Crucea Caraiman) şi Vârful Coştila. Despre acestea puteţi găsi informaţii la link-urile:
 http://decenu.ucoz.ro/blog/crucea_de_pe_caraiman/2014-09-24-3
http://decenu.ucoz.ro/photo/masivul_bucegi/10-2-0-0-2?photo=124

MUNTELE ŞI CRUCEA CARAIMAN ŞI VF. COŞTILA, VEDERE DIN AZUGA (JUD. PH)


Se spune că sunt locuri în lume în care prinzi forţă, te energizezi şi devi alt om. Unele dintre ele sunt chiar în România. Nu poţi să spui că eşti român dacă nu ai urcat cel puţin o dată la Babe şi Sfinx. Se spune că Sfinxul este reprezentarea unei divinităţi, expresie supremă de putere şi demnitate. Asemănarea Sfinxului din Bucegi cu Marele Sfinx egiptean de la Gizeh este un motiv în plus să ajungeţi aici. Babele au fost supranumite ''Altarele ciclopice din Caraiman'', semeţe, modelate parcă de nişte mâini gigantice. Legendele locale vorbesc despre existenţa unor tezaure deosebit de valoroase, comori îngropate, acumulate de-a lungul a zeci de generaţii de conducători şi păstrat în zonă. Este vorba despre un tezaur sfânt pe care fiecare domnitor era obligat să-l sporească pe timpul domniei sale (dar nu avea voie să folosească nimic din acest tezaur).
VEDERE CU SFINXUL ŞI BABELE DE PE MUNŢII BUCEGI

 
Despre Vârful Omu se vorbeşte despre faptul că pe vârf ar fi fost un sanctuar dacic, aşa cum au mai fost şi pe alte creştete ale munţiilor, în Retezat şi Ceahlău. Acesta este supranumit ''triunghiul de aur'' al Daciei, datorită energiilor impresionant de mari care se presupune că se regăsesc în cele trei puncte. De-a lungul vremii s-a descoperit că pe crestele Bucegilor se înregistrează un nivel foarte mare de radiaţii. Nu se ştie de unde provin aceste radiaţii sau ce le provoacă, iar cercetările sporadice de până acum nu au reuşit să demonstreze nimic. Despre Vârful Omu mai puteţi citi şi accesând acest link:
http://decenu.ucoz.ro/blog/varful_omu/2014-09-16-2
IMAGINE CU PIATRA CĂRUIA I SE SPUNE ''VÂRFUL OMU''


Se spune sau mai bine zis, una dintre multe poveşti legate de Masivul Bucegi este că în 28 noiembrie, un fenomen ciudat are loc în fiecare an şi zeci de oameni urcă pe Platoul Bucegilor la celebrul Sfinx. Se spune că vin pentru a vedea cum razele Soarelui construiesc o piramidă energetică în jurul chipului sculptat în piatră de strămoşii noştrii sau de vânt , ploaie, îngheţ/dezgheţ.
Unii cercetători spun că Sfinxul ar fi cel mai vechi dintre simbolurile noastre sacre. A existat şi pe vremea regatelor dacice care îl venerau pe Zalmoxis. Fenomenul ciudat care adună în fiecare an, în ziua de 28 noiembrie, zeci de oameni în faţa uriaşului, ar fi legat de o legendă. Fenomenul ar fi apărut în ziua în care Decebal şi-a ucis fiul, chiar în acest loc, ca sacrificiu ritualic, pantru a-l trimite ca mesager zeilor.
Alte poveşti spun că între Sfinxul din Bucegi şi Sfinxul din Egipt ar exista un tunel al timpului, tridimensional, culoar energetic, puteţi să-l denumiţi cum doriţi.
Se mai spune că acest tunel este sub Sfinx şi Babe şi duce într-o altă lume.
Mai sunt povestiri cum că în anii '90 se produceau cutremure în zona Buşteni, dar fără nici un efect devastator.
La recomandarea unui prieten, fără să fac reclamă, se spune că o carte scrisă de Radu Cinamar - ''Viitor cu cap de mort'' este cea mai bună şi reală în privinţa enigmelor legate de Sfinx şi Masivul Bucegi.

IMAGINE CU SFINXUL DE PE PLATOUL BUCEGI


Sfinxul de pe Platoul Bucegi:
Coordonate geografice:
45.44539524158003(Latitudine), 25.45674407958984(Longitudine).
Sfinxul din Munţii Bucegi este un megalit situat la 2216 m altitudine. ''Sfinxul'', aşa cum este numit, din cauza asemănării sale cu un cap uman (respectiv cu Sfinxul egiptean), s-a format prin eroziune eoliană (datorată vântului), de-a lungul unei perioade îndelungate de timp. Asemănare sa cu un Sfinx (dacă este privit din anumite unghiuri, marcate în jurul său), cât şi accesul relativ uşor în zonă, au făcut ca această formaţiune geologică să devină o atracţie turistică importantă.

IMAGINE CU ''SFINXUL'' DIN ALT UNGHI ŞI CU UN (MĂ APŢIN) ''AŞA NU''!!!


În munţii României există şi alţi megaliţi care poartă denumirile de sfincşi: Sfinxul de la Troplet, Sfinxul de la Stănişoara, Sfinxul de la Piatra Arsă, Sfinxul Bratocei, Sfinxul de la Pietrele lui Solomon etc.
Mai am şi eu un  sfinx care poate nu are denumire, poate nu ştiu eu că are denumire şi care doar în anumite perioade ale zilei şi din anumite unghiuri se vede ca o faţă de om şi se află tot în Munţii Bucegi pe traseul către Vârful Omu dinspre Salvamontul Buşteni de pe Platoul Bucegi.

IMAGINE CU ''SFINXUL DACUL'' DIN M. BUCEGI (EU L-AM BOTEZAT DACUL ŞI E STÂNCA DE LA MIJLOCUL IMAGINII DACĂ NU LA-ŢI OBSERVAT) 


Babele reprezintă baza turistică centrală a munţiilor Bucegi, aici încrucişându-se principalele drumuri. Accesul poate să fie cu telecabina din Buşteni, pe Valea Jepilor Mici sau pe creasta Bucegilor de la Cabana Piatra Arsă (unde se poate ajunge cu maşina pe DJ 713 care începe din DN 71 care face legătura dintre Sinaia şi Târgovişte).
La fel ca stâncile din Munţii Bucegi numite ''Babele'', mai sunt şi pe alţi munţii din România, exemplu Masivul Ciucaş.

IMAGINE CU BABELE DIN MUNŢII BUCEGI

 
IMAGINE CU ''BABA'' DIN MUNŢII CIUCAŞ

În concluzie putem spune că mergem să vedem nişte pietre, stânci golaşe cu anumite forme ciudate care au câteva poveşti ciudate, mai ales Sfinxul din Bucegi.
Imaginile îmi aparţin.
Textul l-am ''împrumutat'' de pe google în mare parte.

IMAGINE CU UN ''SFINX'' DIN MUNŢII CIUCAŞ ÎN VIZIUNEA MEA


IMAGINE CU ''SFINXUL'' DIN MUNŢII BUCEGI, REALIZATĂ DE PE MUNŢII BAIULUI (NU PREA CLARĂ)
Vizualizări: 2197 | Adăugat de: bocu88 | Rating: 4.5/6
Total comentarii : 0
avatar
Autentificare
Căutare
Calendar
«  Noiembrie 2014  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator
  • Copyright MyCorp © 2018
    Creaţi un website gratuit prin uCoz